Ο.Β.Σ.Α. : ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Αποτέλεσμα εικόνας για προσφυγες

Αποτέλεσμα εικόνας για προσφυγες σχολεια








ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΑΘΗΝΑΣ  καταγγέλλει  την τραμπούκικη επίθεση της Χρυσής Αυγής, με επικεφαλής το γνωστό υπόδικο για εγκλήματα, Γ. Λαγό, με την παρουσία και την ανοχή της αστυνομίας, ενάντια σε εκπαιδευτικούς και γονείς σε σχολείο στο Πέραμα, το οποίο προορίζεται να φοιτήσουν προσφυγόπουλα.
Οι εγκληματίες νεοναζί της Χρυσής Αυγής παίζουν καλά το ρόλο που τους έχουν αναθέσει τα αφεντικά τους, έτσι ώστε να μην καταλαβαίνουν εργαζόμενοι ότι για την κατάσταση των προσφύγων αλλά και την κατάσταση που ζούμε  στη χώρα μας, υπεύθυνοι είναι τα ξένα και τα ντόπια μονοπώλια .  Τα μονοπώλια και οι κυβερνήσεις τους, που επιδιώκουν μέσα από τις  πολεμικές συγκρούσεις να πολλαπλασιάζουν τα κέρδη τους και να ξεπερνάνε τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει η καπιταλιστική κρίση.   
Αυτός είναι και ο λόγος που χρηματοδοτούν και στηρίζουν τη Χρυσή Αυγή όλα αυτά τα χρόνια.
Η ΟΒΣΑ καλεί τους μικρούς αυτοαπασχολούμενους ΕΒΕ, τα Σωματεία, τις Ενώσεις της, να υποδεχτούνε στις γειτονιές τους, τα κατατρεγμένα προσφυγόπουλα, που ξεριζώθηκαν από τις χώρες τους λόγω του ιμπεριαλιστικού πολέμου. 
Να δείξουνε έμπρακτα την αλληλεγγύη , με κάθε τρόπο. Να απομονώσουν ρατσιστικές και φασιστικές φωνές που στοχοποιούν τους πρόσφυγες και τους μετανάστες και  αθωώνουν τα αφεντικά και το σύστημα τους.
Να στείλουν στα μαύρα κατάστιχα της ιστορίας, τους εγκληματίες φασίστες της Χρυσής Αυγής.
Να καταλάβουμε όλοι ότι : Αντίπαλος μας, δεν είναι οι πρόσφυγες, οι μετανάστες και τα  παιδιά τους!
ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ ΜΑΣ, ΕΙΝΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ Ε.Ε. ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ  ΠΟΛΕΜΟΥΣ  ΜΕ ΘΥΜΑΤΑ ΤΟΥΣ  ΛΑΟΥΣ.
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έχει τεράστιες ευθύνες γιατί στήριξε τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης που δημιούργησαν συνθήκες εγκλωβισμού των προσφύγων. Παρά τις διακηρύξεις της, εδώ και μήνες, δεν έχει λάβει κανένα ουσιαστικό μέτρο για το ζήτημα της εκπαίδευσης των παιδιών των προσφύγων όπως επίσης της διαμονής και των ανθρώπινων συνθηκών διαβίωσής τους.
 Οι μικροί αυτοαπασχολούμενοι ΕΒΕ μαζί με το εργατικό - λαϊκό κίνημα πρέπει να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας και να διεκδικήσουμε:
·         Με ευθύνη του κράτους να υλοποιηθούν όλες οι απαραίτητες προϋποθέσεις για ουσιαστική εκπαίδευση των παιδιών των προσφύγων, τόσο στους χώρους φιλοξενίας, όσο και στα σχολεία -κατά βάση- τις απογευματινές ώρες.
·         Να πληρούνται τα κριτήρια εγγραφής που ισχύουν για όλα τα παιδιά, όπως εμβόλια και ιατρικές βεβαιώσεις, για την πρόληψη ασθενειών και για να μην αποκλειστεί ούτε ένα προσφυγόπουλο από την εκπαιδευτική διαδικασία.
·         Καμία  εμπλοκή Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ), είναι ζήτημα που πρέπει να επιμεληθεί το κράτος και οι δομές του.
·         Να διασφαλισθεί όλο το απαραίτητο εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό.
·         Να διασφαλισθεί η ασφαλής μεταφορά των παιδιών με ευθύνη του κράτους.
Έλληνες και ξένοι  ενώνουμε τη δύναμή μας, ενάντια στα μονοπώλια που μας εκμεταλλεύονται.
Είναι κοινός ο εχθρός μας, είναι κοινή η πάλη μας!

Share:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου