ΟΒΣΑ: Έμπρακτη αλληλεγγύη σε οικογένειες αυτοαπασχολούμενων

(Φωτό Αρχείου)
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η διανομή τροφίμων σε οικογένειες αυτοαπασχολουμένων, στα πλαίσια των πρωτοβουλιών αλληλεγγύης της Ομοσπονδίας Βιοτεχνικών Σωματείων Αθήνας (ΟΒΣΑ). Τα τρόφιμα συγκεντρώθηκαν στην αίθουσα του Σωματείου Επαγγελματιών Ιδιοκτητών Τριτόνων Φορτηγών Ελαφρών Μεταφορών ΔΧ, και μοιράστηκαν σε δεκάδες οικογένειες.
«Πάνω από τρεις τόνοι λαχανικά και φρούτα μοιράστηκαν σε περισσότερες από 80 οικογένειες αυτοαπασχολούμενων», σημειώνει ο Βασίλης Ντέρας, μέλος του ΔΣ της ΟΒΣΑ. Τονίζει ότι η πρωτοβουλία οργανώθηκε από τα σωματεία - μέλη της ΟΒΣΑ, που ενημέρωσαν τους συναδέλφους και τους κάλεσαν να πάρουν μέρος. Μάλιστα, οι ίδιοι οι αυτοαπασχολούμενοι συνέβαλαν στη διανομή της βοήθειας που συγκεντρώθηκε.
Η πρωτοβουλία έγινε αφορμή για να συζητήσουν με τα σωματεία για την ανάγκη οργάνωσης και συμμετοχής στη δράση τους. «Ήδη η ΟΒΣΑ στα πλαίσια της αλληλεγγύης που οργανώνουν οι δυνάμεις της ΠΑΣΕΒΕ, παρέχει νομικές συμβουλές σε συναδέλφους κάθε Πέμπτη (6 μ.μ. - 8 μ.μ.) στα γραφεία της (Πατουσά 3).
Η επιτυχία της πρωτοβουλίας για συγκέντρωση και διανομή τροφίμων, δείχνει ότι η αλληλεγγύη μπορεί να επεκταθεί και σε άλλους τομείς, μέσα από τα σωματεία και την ανάπτυξη της δράσης τους. Δείχνει ακόμα τη σημασία που αποκτά η ενίσχυση της κοινωνικής συμμαχίας εργαζόμενων, αυτοαπασχολούμενων και φτωχών αγροτών, και τη δυναμική που μπορεί να δώσει και στις πρωτοβουλίες αλληλεγγύης, η ανάπτυξη της συνεργασίας ανάμεσα στις δυνάμεις της ΠΑΣΕΒΕ και της ΠΑΣΥ.
Πάνω από όλα, καταλυτικό ρόλο και όσον αφορά στο δυνάμωμα της αλληλεγγύης, παίζει η συμμετοχή των αυτοαπασχολούμενων στα σωματεία τους, και η δράση μέσα από τις γραμμές τους».
Η ΟΒΣΑ προετοιμάζει ήδη την επόμενη πρωτοβουλία της: Στις 11 Γενάρη, στις 11 π.μ. στο Σωματείο Υδραυλικών (Πέτρου Ράλλη και Σαλαμινίας 9) οργανώνει γιορτή για τα παιδιά. Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει παράσταση καραγκιόζη, παιδικά παιχνίδια, λιχουδιές και δώρα για τα παιδιά, και άλλες εκπλήξεις.
πηγή : 902.gr
Share:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου