ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΞΕΔΟΣΕ Η ΟΒΣΑ ( ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΛΟΣ Ο Σ.Ε.Β.Α.)





OMΟΣΠΟΝΔΙΑ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΑΘΗΝΑΣ
Ο.Β.Σ.Α.

ΠΑΤΟΥΣΑ 3 Τ.Κ. 10677 ΑΘΗΝΑ ' 210 – 3809327 FAX 210 –3818740

Email obsagr@gmail.com

 





                                                                                                             ΑΘΗΝΑ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σας κάνουμε γνωστό ότι στις 3 Δεκέμβρη 2014 πραγματοποιήθηκαν οι εκλογές της Ομοσπονδίας μας. Στο νέο  δεκαπενταμελές Δ.Σ. αναδείχτηκαν οι παρακάτω συνάδελφοι μας:
ΠΡΟΕΔΡΟΣ:                     ΚΑΛΑΜΠΑΛΙΚΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ     
ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ:           ΠΑΝΤΖΟΣ ΘΩΜΑΣ
ΤΑΜΙΑΣ:                                ΤΣΟΥΡΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
Α΄ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ:             ΣΑΧΙΝΙΔΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ
Β΄ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ:             ΡΟΥΒΑΛΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ
ΑΝ. ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ:   ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΕΦΟΡΟΣ:                              ΦΡΑΓΚΙΟΥΔΑΚΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ
ΜΕΛΗ:                                   ΝΤΕΡΑΣ ΒΑΣΛΙΛΗΣ,  ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ,  ΣΙΜΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
                                               ΣΟΥΜΑΛΕΥΡΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ, ΦΑΦΑΛΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ,  ΝΤΑΛΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
                                               ΠΑΤΣΙΩΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ, ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ    

Από τις εκλογές η  Ομοσπονδίας μας, βγήκε πιο μαζική και πιο δυνατή, αφού σε αυτές συμμετείχαν πιο πολλά σωματεία και εστάλησαν για τη ΓΣΕΒΕΕ περισσότεροι αντιπρόσωποι (από 10 σε 11).
Το μήνυμα των αντιπροσώπων των Σωματείων που συμμετείχαν στις εκλογές της Ομοσπονδίας μας, είναι ότι πρέπει να συνεχιστεί και να ενισχυθεί η κατεύθυνση της Ομοσπονδίας, δηλαδή η οργάνωση της πάλης ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η πάλη για την υπεράσπιση της ζωής των μικρών και αυτοαπασχολούμενων ΕΒΕ.
Αυτή την περίοδο στην επικαιρότητα είναι η νέα επίθεση της κυβέρνησης και της ΤΡΟΪΚΑ  στα όποια ασφαλιστικά δικαιώματα, μας έχουν απομείνει. 
Υπενθυμίζουμε ότι, από  1/1/2015  θα υπάρχει η επιτήρηση στα κράτη της Ευρωζώνης και οι προϋπολογισμοί θα είναι ισοσκελισμένοι. Θα έχουμε δηλαδή μείωση των κονδυλίων της κυβέρνησης για κοινωνικές δαπάνες και στη χρηματοδότηση από το κράτος στα Ασφαλιστικά Ταμεία και την Υγεία.
Στην ημερήσια διάταξη είναι η μείωση των συντάξεων κατά 20%. Σιγά – σιγά αλλά με συνέπεια η κυβέρνηση μετατρέπει τις συντάξεις σε επίδομα φτώχειας με το οποίο οι συνταξιούχοι δεν θα μπορούν να καλύψουν τα φάρμακα αλλά και τις στοιχειώδης ανάγκες τους. Αυξάνουν τα χρόνια ασφάλισης από 15 σε 20 για την κατώτερη σύνταξη. Επίσης προετοιμάζουν και νέα αύξηση στα όρια ηλικίας.
Συνάδελφοι –σες
Τα νέα μέτρα όπως και τα προηγούμενα κατεδαφίζουν το Ασφαλιστικό μας σύστημα. Υπονομεύουν και υποβαθμίζουν παραπέρα το Δημόσιο Σύστημα Υγείας.
Με αυτά τα μέτρα η συγκυβέρνηση αναγκάζει τους ασφαλισμένους, για να αυξήσουν τη σύνταξη τους ή να καλύψουν ανάγκες υπηρεσιών υγείας να καταφύγουν στον ιδιωτικό τομέα. 
Συνάδελφοι – σες,
Έχουμε τη δύναμη με τον Αγώνα μας, να αποτρέψουμε τα νέα αντιασφαλιστικά μέτρα και να έχουμε και κατακτήσεις. Αυτό θα συμβεί αν ισχυροποιήσουμε τα Σωματεία και τις Ενώσεις. Με αυτά τα θέματα να συνεδριάσουν τα Δ.Σ., να γίνουν αναλυτικές συζητήσεις, να γίνουν συσκέψεις, συνελεύσεις, περιοδείες με ανακοινώσεις στους συναδέλφους μας, σε κάθε κλάδο, σε κάθε γειτονιά .
Κάθε σωματείο  σε συνεργασία με άλλα Σωματεία και με την Ομοσπονδία να οργανώσει παραστάσεις στα Υπουργεία και σε άλλους αρμόδιους φορείς.
            Ήδη προετοιμάζεται παράσταση τη Δευτέρα 29 Δεκέμβρη στις 9:30 το πρωί στα κεντρικά του ΟΑΕΕ (Ακαδημίας 22) για τα απαράδεκτα ειδοποιητήρια του ΚΕΑΟ από τον Σύλλογο της Α΄ Αθήνας.
                        Συνάδελφοι – σες,
            Στη πρώτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου στις 3/12, εκτός από την εκλογή του προεδρείου αποφασίστηκαν λόγω των ημερών και στα πλαίσια της αγωνιστικής αλληλεγγύης 2 άμεσες πρωτοβουλίες που καλούμε τα σωματεία να αγκαλιάσουν και να προπαγανδίσουν στα μέλη τους. 
·         Η πρώτη είναι ότι την Τετάρτη 24/12/2014 στις 10 το πρωί στην αίθουσα του Σωματείου Επαγγελματιών Ιδιοκτητών  Τριτόνων Φορτηγών Ελαφρών Μεταφορών Δ.Χ. Ν. Αττικής (Ιωαννίνων 6 & Πέτρας - ΚΟΛΩΝΟΣ) θα πραγματοποιηθεί διανομή τροφίμων.
·         Η δεύτερη στις 11/01/2014 ώρα 11:00 π.μ στο σωματείο των υδραυλικών (Πέτρου Ράλλη & Σαλαμινίας 9) η ΟΒΣΑ διοργανώνει γιορτή για τα μικρά παιδιά, που θα περιλαμβάνει παράσταση καραγκιόζη, παιδικά παιχνίδια, λιχουδιές και δώρα για τα παιδιά και άλλες εκπλήξεις.
Τα τελευταία χρόνια, πολλοί συνάδελφοι μας χτυπήθηκαν βίαια και αναγκάστηκαν να κλείσουν τα μαγαζιά τους,  να μείνουν άνεργοι  και να  αδυνατούν  να παρέχουν  ακόμα και τα απαραίτητα στις οικογένειες τους.

Τα Σωματεία να ενημερώσουν τα μέλη τους, να εντοπίσουμε όλους τους συναδέλφους με οξυμμένο πρόβλημα, με όλους τους δυνατούς τρόπους, να φτιαχτεί κατάσταση με τα συγκεντρωμένα ονόματα, τηλέφωνα των Συναδέλφων, ώστε να υπάρχει ολοκληρωμένη εικόνα σε κάθε σωματείο.
            Στόχος μας, είναι στα πλαίσια της επιτροπής αλληλεγγύης της ΟΒΣΑ,  σε συνεργασία και με συνεχή επαφή με τα Σωματεία – Ενώσεις μέλη μας, να βοηθήσουμε όσο είναι δυνατόν τους συναδέλφους μας, να δουν τη λύση στην οργανωμένη συνδικαλιστική μαζική δράση.
Αυτό επιδιώκουμε. Οι συνάδελφοι να συσπειρωθούν στα σωματεία τους.  Τα Σωματεία να γίνουν το στήριγμά τους, να έχουν επαφή μαζί τους. Να  γίνει κατανοητό στους Συναδέλφους, ότι δεν ευθύνονται οι ίδιοι για την κατάστασή που βρίσκονται αλλά οι αντιλαϊκές πολιτικές που εφαρμόζονται εις βάρος τους, χρόνια τώρα.
            Να δώσουμε το μήνυμα  ότι μέσα από την οργάνωση στα Σωματεία τους, στο μαζικό Συνδικαλιστικό κίνημα μπορούμε να παλέψουμε και να ανατρέψουμε πολιτικές που μας αφανίζουν.
Μονόδρομος για να πάρουμε πίσω τη ζωή μας, είναι οι ΑΓΩΝΕΣ και όχι η μοιρολατρία.

  


Share:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου