ΕΣΕΕ: Μικρή επισκεψιμότητα και χαμηλός τζίρος την Κυριακή 3/11

Μικρότερη επισκεψιμότητα και χαμηλότερο τζίρο διαπίστωσαν στη συντριπτική τους πλειοψηφία οι καταστηματάρχες την Κυριακή 3 Νοεμβρίου σε σύγκριση με το Σάββατο 2 Νοεμβρίου, σύμφωνα με... έρευνα του Ινστιτούτου Εμπορίου και Υπηρεσιών (ΙΝΕΜΥ) της ΕΣΕΕ.

Με αφορμή τα συμπεράσματα της έρευνας η ΕΣΕΕ παρατηρεί ότι το άνοιγμα των καταστημάτων την πρώτη Κυριακή του Νοεμβρίου «επιβεβαίωσε την μειωμένη αγοραστική κίνηση και το χαμηλό διαθέσιμο εισόδημα».

Συγκεκριμένα, από το σύνολο των επιχειρηματιών που συμμετείχαν στην έρευνα, το 87% ανέφερε ότι την Κυριακή είχε μικρότερη επισκεψιμότητα στο κατάστημα σε σύγκριση με το Σάββατο.

Σύμφωνα με τη Συνομοσπονδία, ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας, όπου παρατηρήθηκε ο περισσότερος κόσμος, μόνο τέσσερις επιχειρήσεις απάντησαν ότι είχαν περισσότερη επισκεψιμότητα από το Σάββατο.

Λίγο δυσμενέστερα διαμορφώθηκε η κατάσταση για τον τζίρο των επιχειρήσεων. Ειδικότερα, το 92% των επιχειρηματιών υποστηρίζει ότι ο τζίρος κινήθηκε πτωτικά σε σύγκριση με το Σάββατο.

«Ακόμα και σε περιοχές όπως η Γλυφάδα, το κέντρο Αθήνας και η Κηφισιά όπου και η εμπειρική παρατήρηση έδειξε ότι υπήρχε πράγματι αρκετός κόσμος, οι επιχειρήσεις των περιοχών αυτών απαντούν ότι ούτε ο τζίρος ούτε η επισκεψιμότητα ήταν καλύτερη από το Σάββατο», συμπληρώνει η ΕΣΕΕ.

Στην ερώτηση αν θα ήθελαν να ανοίξουν την επόμενη Κυριακή, οι καταστηματάρχες, σε ποσοστό σχεδόν 80%, απάντησαν «όχι». Στο κέντρο της Αθήνας από τις 60 εμπορικές επιχειρήσεις του δείγματος μόνο οι 20 δήλωσαν ότι θέλουν να ανοίξουν την επόμενη Κυριακή.
naftemporiki.gr
Share:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου