Δράσεις για την υπεράσπιση της κυριακάτικης αργίας







 Σε κινητοποίηση με προορισμό τη Βουλή, τη μέρα που θα ψηφίζεται το νομοσχέδιο που περιλαμβάνει την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, θα προχωρήσουν σωματεία εργαζομένων
από τους κλάδους του εμπορίου και των υπηρεσιών και ενώσεις αυτοαπασχολουμένων και μικρών εμπόρων, όπως ανακοίνωσαν σε κοινή συνέντευξη Τύπου που έδωσαν το απόγευμα της Τετάρτης.
Επιπλέον, την Τρίτη 23 Ιούλη θα πραγματοποιήσουν πικετοφορίες στις γειτονιές της Αττικής για την ενημέρωση εργαζομένων και ΕΒΕ για τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς σχετικά με την κατάργηση της αργίας της Κυριακής.
Μεταξύ άλλων διεκδικούν:



- Όχι στην κατάργηση της κυριακάτικης αργίας.
- Εθνικό ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων, που δε θα ξεπερνά τις 48 ώρες την εβδομάδα, με 3 απογεύματα κλειστά τα μαγαζιά και με σταθερό ωράριο.
- Για τους εργαζόμενους στο εμπόριο, 8ωρο, 5ήμερο, 40ωρο με μόνιμη και σταθερή εργασία.
- Να καταργηθούν όλοι οι νόμοι και οι διατάξεις που απελευθερώνουν το ωράριο.
- Κατάργηση της μερικής απασχόλησης, του ωρομίσθιου, των συμβάσεων ορισμένου χρόνου και όλων των ελαστικών μορφών εργασίας και μετατροπή τους σε 8ωρες συμβάσεις αορίστου χρόνου.
- Υπογραφή συλλογικών συμβάσεων με βάση τις ανάγκες των εργαζομένων.
Μετά την κοινή συνέντευξη Τύπου τα σωματεία των εργαζομένων και οι ενώσεις των αυτοαπασχολούμενων διοργάνωσαν σύσκεψη για το συντονισμό και την κλιμάκωση της αγωνιστικής δράσης ενάντια στο κυβερνητικό νομοσχέδιο για την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας.
Νωρίτερα, πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στο Δημαρχείο της Αθήνας, όπου είχε κλειστεί συνάντηση με το δήμαρχο. Ωστόσο, ο Γιώργος Καμίνης απουσίαζε και αντ' αυτού τους συγκεντρωμένους υποδέχτηκαν τα ΜΑΤ.
Share:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου