Για τη πρώτη συνάντησή μας με τον νέο Πρόεδρο της ΔΗΚΕΑ


Δελτίο Τύπου

 Για τη πρώτη συνάντησή μας με τον νέο Πρόεδρο της ΔΗΚΕΑ κ. Ν. Δαμάσκο

Στη συνάντησή συμμετείχαν εκτός από τον Πρόεδρο του ΣΕΒΑ Ι. Καπλάνη, ο Αντιπρόεδρος Γ. Ψαραδέλλης και ο Γραμματέας Ν. Κώτσιος. Μας τέθηκε από τη μεριά της ΔΗΚΕΑ, η πρόθεση για τη διεξαγωγή καρναβαλικής εκδήλωσης το Σάββατο 9 Μάρτη το απόγευμα. Ερωτώμενοι αν οι προετοιμασίες και η διεξαγωγή του που θα ξεκινήσουν μετά τις 15:00 το μεσημέρι, εκτιμούμε ότι υπάρχει περίπτωση να δημιουργήσουν πρόβλημα στα καταστήματα της περιοχής απαντήσαμε ότι θεωρούμε πως η πλειοψηφία των μαγαζιών δεν θα έχει κάποιο πρόβλημα.

Στη συνέχεια, με τη ευκαιρία που μας δόθηκε, βάλαμε σημαντικά ζητήματα που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι συνάδελφοι όπως την ακρίβεια που τσακίζει το εισόδημα το δικό μας όσο και των κατοίκων της περιοχής μας στους οποίους ως απευθυνόμαστε ως επαγγελματίες. Τις αυξήσεις στα καθημερινά έξοδα, τις πρώτες ύλες και τα εμπορεύματα, τη φοροληστρική επίθεση της κυβέρνησης. Θέσαμε το ζήτημα, σχετικά με την απόφαση του προηγούμενου Δημοτικού Συμβουλίου για αύξηση δημοτικών τελών 80% στους συναδέλφους μικρούς επαγγελματίες και εμπόρους που ακυρώθηκε πρόσκαιρα για νομικούς λόγους και πρόθεση της Δημοτικής Αρχής είναι να το επαναφέρει άμεσα την στιγμή που για τα supermarket, τις ΔΕΚΟ και τις Τράπεζες, η αντίστοιχη αύξηση των τελών δεν ξεπερνούσε το 45%. Υπενθυμίσαμε το αίτημα του Συλλόγου μας για γενναία μείωση των δημοτικών τελών.

Θέσαμε το ζήτημα της προστασίας του ωραρίου των συναδέλφων, που είναι άμεσα συνδεδεμένο με την ποιότητα της ζωής μας και την ίδια στιγμή την θωράκιση του εισοδήματός μας. Με τη ευκαιρία δηλώσαμε ευθαρσώς την αντίθεσή μας στη διοργάνωση “λευκών νυχτών” που στόχο έχουν να καθιερωθεί το διευρυμένο ωράριο λειτουργίας στην καθημερινότητα ωθώντας στην εξάντληση μόνο τους μικρούς εμπόρους και επαγγελματίες αφού οι μεγάλες αλυσίδες μπορούν να ανταπεξέλθουν αξιοποιώντας το νομικό οπλοστάσιο που έχει διαμορφωθεί τα προηγούμενα χρόνια από τις κυβερνήσεις, ξεζουμίζοντας τους υπαλλήλους τους με τα ωράρια-λάστιχο και τις «ευέλικτες μορφές εργασίας». Άλλωστε ποτέ ο σύλλογος μας δεν έθεσε ζήτημα σχετικά, με την διεξαγωγής πολιτιστικών εκδηλώσεων γενικά που συμβάλλουν στη διασκέδαση των λαϊκών οικογενειών και των παιδιών τους, θέτοντας ως μόνο απαράβατο όρο την πραγματοποίησή τους εντός του ωραρίου των καταστημάτων και με την πρόταση τέτοιες πρωτοβουλίες να αγκαλιάζουν όλες τις γειτονίες όλης της πόλης.

Αντίστοιχα τονίσαμε ότι ζητήματα όπως ο φωτισμός και στολισμός όταν η περίσταση το απαιτεί, πρέπει να αφορά και τις υπόλοιπες συνοικίες της πόλης που δραστηριοποιούνται συνάδελφοι όπως ο Κόκκινος Μύλος, η Αγ. Διονυσίου, Αγ. Τριάδος, Πάρνηθος και Θρακομακεδόνων κτλ. ενώ δηλώσαμε πως τόσο το πρόβλημα των νερών της βροχής που πλημμυρίζουν τους δρόμους, τα πεζοδρόμια και τα μαγαζιά μας όσο και το πρόβλημα έλλειψης θέσεων παρκινγκ συνεχίζουν να ταλανίζουν τους πολίτες και να αποτελούν επιπλέον προβλήματα στην προσπάθεια μας, να εξασφαλίσουμε αξιοπρεπές εισόδημα και να επιβιώσουμε.

Ο κ. Δαμάσκος μας δήλωσε πως ως νέος πρόεδρος της ΔΗ.Κ.Ε.Α, θα είναι στην διάθεση του Σ.Ε.Β.Α. σε ότι αφορά την υπηρεσία του, σχετικά με τα αιτήματά μας. Το Δ.Σ. του Σ.Ε.Β.Α. από την πλευρά μας, ως εκπρόσωποι του μαζικού φορέα των επαγγελματιών της πόλης μας, είμαστε θετικοί σε κάθε κάλεσμα για συζήτηση και με τους φορείς της Τοπικής Διοίκησης, έχοντας πάντα ως μοναδικό και αδιαπραγμάτευτο κριτήριο την υπεράσπιση των συμφερόντων, του εισοδήματος και της ζωής των συναδέλφων μικρών επαγγελματιών.


 

Share:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου