Να μην περάσει το νέο χαράτσωμα της Δημοτικής Αρχής Αχαρνών

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Η Δημοτική Αρχή Βρεττού δείχνει για μια ακόμα φορά το πραγματικό της πρόσωπο φέρνοντας στο Δημοτικό Συμβούλιο πρόταση για την αύξηση των Δημοτικών Τελών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού για το 2024.

Σε μια περίοδο που η ακρίβεια τσακίζει τα εισοδήματα των μικρών επαγγελματιών και των εργαζομένων, που το κόστος βασικών ειδών πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, της ενέργειας και των καυσίμων εκτινάσσεται, η δημοτική αρχή όχι μόνο δεν παίρνει κανένα μέτρο ανακούφισης των κατοίκων της πόλης μας όπως και μέσα από τον Σύνδεσμο μας έχουμε απαιτήσει δεκάδες φορές αλλά αντίθετα έρχεται να συμπληρώσει την επίθεση που εξαπολύει αυτό το διάστημα η κυβέρνηση με το άδικο φορολογικό νομοσχέδιο που χτυπάει τους επαγγελματίες, στρώνοντας παράλληλα το έδαφος για την ψήφιση του νέου αντιλαϊκού κρατικού προϋπολογισμού για το 2024.

Χαρακτηριστικά στους μικρούς επαγγελματίες της πόλης μας για τα δεκάδες καταστήματα που δεν ξεπερνούν τα 100 τ.μ., προβλέπεται αύξηση του συντελεστή κατά 80% από το 1,68 στο 3,024, που σημαίνει π.χ. για ένα κατάστημα των 80 τ.μ. ότι τα δημοτικά τέλη σχεδόν διπλασιάζονται και εκτινάσσονται από τα 134,4€ στα 241,92€! Αντίστοιχη είναι η αύξηση και για λίγο μεγαλύτερα καταστήματα που εντάσσονται στην κλίμακα 101-1000 τ.μ., με ένα κατάστημα π.χ. των 150 τ.μ. να ανεβαίνει από τα 427,5€ στα 769,5€!

Την ίδια στιγμή για τους οικονομικά ισχυρότερους όπως τα supermarket, τις βιομηχανίες, τις τράπεζες και τα logistics που λειτουργούν στην περιοχή,  καταγράφουν πρωτοφανή κέρδη και απολαμβάνουν μια σειρά φοροελαφρύνσεις, η αύξηση δεν ξεπερνά το 45%.

Οι μικροί επαγγελματίες της πόλης μας όλα τα προηγούμενα χρόνια, της κρίσης, της πανδημίας, τώρα με την ακρίβεια βλέπουμε το εισόδημα μας συνεχώς να ροκανίζεται ενώ η περιβόητη ανάπτυξη τους για την οποία συνεχώς κομπάζουν δεν έχει επιστρέψει τίποτα στα δικά μας ταμεία.

Δεν αντέχουμε άλλες αυξήσεις για υπηρεσίες που χρόνια τώρα χρυσοπληρώνουμε και δικαιούμαστε. Έχουμε πνίγει στους φόρους. Δεν ανεχόμαστε υπηρεσίες που έπρεπε να καλύπτονται από τον κρατικό προϋπολογισμό να φορτώνονται διπλά μέσω των δημοτικών τελών στις πλάτες μας.

Να μην περάσει το νέο χαράτσωμα της Δημοτικής Αρχής Αχαρνών σε μικρούς επαγγελματίες και εργαζόμενους.

Απαιτούμε:

- Γενναία μείωση άνω του 50% των δημοτικών τελών για τους οικιακούς και τους μικρούς επαγγελματικούς χώρους.

- Αύξηση του συντελεστή στις μεγάλες επιχειρήσεις, τις τράπεζες και τους ομίλους που λειτουργούν στην περιοχή.

- Όχι στη λογική της ανταποδοτικότητας, χρειάζεται αύξηση των κονδυλίων από τον κρατικό προϋπολογισμό για την κάλυψη των αναγκών των κατοίκων της πόλης μας.

- Πλήρη απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη για τις ειδικές κατηγορίες (ΑΜΕΑ, μονογονεϊκές οικογένειες, πολύτεκνους).

Καλούμε τα εργατικά σωματεία και τους μαζικούς φορείς του Μενιδίου την Τρίτη 5/12, 18:30 το απόγευμα σε παράσταση διαμαρτυρίας στο Δημαρχείο και παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο Αχαρνών.

- Όχι στη λογική της ανταποδοτικότητας, χρειάζεται αύξηση των κονδυλίων από τον κρατικό προϋπολογισμό για την κάλυψη των αναγκών των κατοίκων της πόλης μας.




 

Share:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου