ΑΚΡΙΒΕΙΑ-ΠΑΝΔΗΜΙΑ-ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΣΑΚΙΖΟΥΝ ΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ


ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ!

ΑΚΡΙΒΕΙΑ-ΠΑΝΔΗΜΙΑ-ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΣΑΚΙΖΟΥΝ ΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ

Με την συμπλήρωση δύο χρόνων από την έναρξη της πανδημίας στην χώρα μας, συμπληρώνονται και δύο χρόνια που οι μικροί επαγγελματίες δίνουμε έναν ατελείωτο αγώνα για την επιβίωσή μας, για την προστασία της υγείας και του εισοδήματός μας, χωρίς καμία ουσιαστική στήριξη από το κράτος.

Οι επαγγελματίες πληρώνουμε την εγκληματική πολιτική για την πανδημία

με απώλεια του εισοδήματός μας

Η κυβέρνηση συνεχίζει να εφαρμόζει την εγκληματική πολιτική της, επιμένοντας να μετρά σαν κόστος τα απαραίτητα μέτρα που θα έπρεπε να είχαν παρθεί, σε μεγάλους χώρους δουλειάς, στα σχολεία, τα ΜΜΜ. Πετάει σε εμάς το μπαλάκι, μας ζητά να αναλάβουμε εμείς την ευθύνη για τον περιορισμό της διασποράς, κάνοντας τον «χωροφύλακα» στα ίδια μας τα καταστήματα.

Την στιγμή που τα νοσοκομεία είναι μονίμως «στο κόκκινο», με εξουθενωμένο και αποδεκατισμένο το προσωπικό λόγω νόσησης και αναστολών, αρνείται να προχωρήσει στις απαραίτητες προσλήψεις. Συνεχίζει να αρνείται την επίταξη των ιδιωτικών μονάδων υγείας. Οι δομές Π.Φ.Υ. όπως το Κέντρο Υγείας Αχαρνών, παραμένουν με ευθύνη όλων διαχρονικά των κυβερνήσεων υποστελεχωμένες, κάνοντας την κατάσταση στην περιοχή ακόμα πιο εκρηκτική.

Νέα βάρη στις πλάτες μας

Οι μικροί επαγγελματίες έχουμε δεχτεί τεράστιο πλήγμα στο εισόδημά μας λόγω των περιοριστικών μέτρων. Βρισκόμαστε διαρκώς ένα click πριν το λουκέτο, λόγω απουσίας ουσιαστικών μέτρων στήριξης της υγείας και του εισοδήματός μας.

Με την πανδημία να είναι σε έξαρση, η κυβέρνηση συνεχίζει να φορτώνει στις πλάτες μας το κόστος αντιμετώπισης της. Αναγκαζόμαστε να πληρώνουμε από την τσέπη μας τα απαραίτητα διαγνωστικά τεστ. Την στιγμή που καθημερινά πάμε στην δουλειά και δεν ξέρουμε αν θα γυρίσουμε υγιείς, δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για επίδομα ειδικού σκοπού, σε περίπτωση που νοσήσουμε και αναγκαστούμε να κλείσουμε τα καταστήματά μας, ώστε να μπορούμε να καλύψουμε τις βασικές μας ανάγκες.

Στον Γολγοθά των συσσωρευμένων χρεών, που γιγαντώθηκαν από την από την απουσία ουσιαστικής στήριξης του εισοδήματός μας, έρχεται να προστεθεί το κύμα ακρίβειας, με τις προκλητικές αυξήσεις σε είδη βασικής κατανάλωσης, τις ανατιμήσεις σε πρώτες ύλες και σε ενέργεια. Οι αστείες επιδοτήσεις για την κάλυψη των αυξήσεων στην ενέργεια είναι για τους βιοπαλαιστές επαγγελματίες, τους μικρούς εμπόρους, αυτό που λέμε «να σε κάψω Γιάννη, να σ’ αλείψω λάδι» αφού οι λογαριασμοί έρχονται δύο και τρείς φορές πάνω από τα αναμενόμενα.

Τα ελάχιστα επιδόματα-ντροπή που δόθηκαν στους μικρούς επαγγελματίες, ήδη έχουν εξανεμιστεί. Οι περιβόητες «ρυθμίσεις» το μόνο που πετυχαίνουν είναι να επιμηκύνουν το μαρτύριό μας. Ο μεγάλος όγκος των υποχρεώσεών μας είναι μπροστά και θα μας ζητηθεί το επόμενο διάστημα. Στον αντίποδα η κυβέρνηση συνεχίζει να προϋπολογίζει νέες προκλητικές φοροαπαλλαγές και επιδοτήσεις στους μεγάλους ομίλους, με πρόσχημα την λεγόμενη «πράσινη ανάπτυξη». Ήδη μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης δρομολογείται η παροχή φτηνών επενδυτικών δανείων, ύψους έως 5 δις ευρώ μέσω τραπεζών στους επιχειρηματικούς κολοσσούς.

Μαζί με τα παραπάνω, βρισκόμαστε αντιμέτωποι με την χρόνια υποβάθμιση της περιοχής μας. Υποβάθμιση που καλλιέργησαν διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις και οι Δημοτικές αρχές. Το τελευταίο διάστημα οι επαγγελματίες του κέντρου της πόλης βρισκόμαστε αντιμέτωποι με την δράση φασιστικών συμμοριών που απειλούν επαγγελματίες και περαστικούς, που διαμορφώνουν κλίμα ερήμωσης του κέντρου, με αποτέλεσμα να δεχόμαστε ακόμα ένα πλήγμα για τις επιχειρήσεις μας, για το εισόδημα μας και τις οικογένειές μας.

Καλούμε τον λαό, τα σωματεία και τους φορείς του Μενιδίου σε κινητοποίηση,

την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18 ΦΛΕΒΑΡΗ, στις 6.30 μ.μ., στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓ. ΒΛΑΣΣΗ.

Απαιτούμε:

  • Άμεσα μετατροπή της επιστρεπτέας προκαταβολής σε μη επιστρεπτέα και αφορολόγητη.

  • Επίδομα ειδικού σκοπού για τους αυτοαπασχολούμενους που νοσούν από κορονοϊό ή μπαίνουν σε καραντίνα.

  • Κρατική επιδότηση που να καλύπτει πλήρως τις αυξήσεις στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος. Καμία διακοπή σε επαγγελματίες και νοικοκυριά που αδυνατούν να εξοφλήσουν λογαριασμούς!

  • Αναδρομική επιστροφή των δημοτικών τελών για όλους τους επαγγελματίες για το διάστημα που τα καταστήματα ήταν κλειστά χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

  • Διαγραφή των τόκων και των προστίμων και γενναία μείωση των χρεών σε εφορία, τράπεζες και ασφαλιστικά ταμεία. Μετάθεση όλων των ρυθμίσεων εξόφλησης για τουλάχιστον 6 μήνες.

  • Επιστροφή στο αφορολόγητο όριο των 12.000 και κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και του τέλους επιτηδεύματος. Μείωση Φ.Π.Α. και κατάργηση των έμμεσων φόρων στα είδη λαϊκής κατανάλωσης.

  • Μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ για όλους με ευθύνη του κράτους.

  • Ενίσχυση του προγράμματος μαζικού εμβολιασμού. Πλατιά και οργανωμένη επιστημονική ενημέρωση του πληθυσμού. Εξασφάλιση προληπτικών ελέγχων και ιατρικής παρακολούθησης των εμβολιασμένων.

  • Ενίσχυση του Κέντρου Υγείας Αχαρνών με το απαραίτητο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων και με σύγχρονο εξοπλισμό – πλήρης ένταξη της Πολυκλινικής του Ολυμπιακού Χωριού στο ΕΣΥ με μεταφορά του προσωπικού της και διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων τους.

Συμμετέχουμε

στο μεγάλο ΠΑΝΑΤΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ το ΣΑΒΒΑΤΟ 26 ΦΛΕΒΑΡΗ στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ, στις 12:00 μ.μ.,

σε συντονισμό με άλλες επαγγελματικές ενώσεις, εργατικά συνδικάτα, Ομοσπονδίες

και άλλους μαζικούς φορείς του κινήματος.




Share:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου