Για να υπάρξει πραγματική «ΕΛΠΙΔΑ» χρειάζεται «χιονοθύελλα» διεκδικήσεων και αγώνα των επαγγελματιών μαζί με τον υπόλοιπο λαό!

 


 Η πρόσφατη κακοκαιρία επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά ότι η ετοιμότητα του «επιτελικού κράτους» δεν είναι τίποτα άλλο από έναν μηχανισμό εφησυχασμού των λαϊκών στρωμάτων που βρίσκονται απροστάτευτα και αβοήθητα μπροστά σε κάθε φυσικό φαινόμενο. Είναι άλλωστε νωπές οι μνήμες μας από τις καλοκαιρινές φωτιές και τις πλημμύρες του φθινοπώρου.

Ο αποκλεισμός και η ταλαιπωρία χιλιάδων συνανθρώπων μας, σε κεντρικές οδικές αρτηρίες του Νομού, για ώρες αβοήθητοι και παρατημένοι από το κράτος, η απονέκρωση ολόκληρων πόλεων από μια χιονόπτωση μιας μόλις ημέρας, ξεγύμνωσε για άλλη μια φορά τη πολιτική της τωρινής κυβέρνησης και όσων διαχρονικά την υπηρετούν που λογαριάζει ως κόστος τα μέτρα και τις υποδομές προστασίας της ζωής και της περιουσίας των επαγγελματιών, των εργαζομένων και των οικογενειών τους.

Οι μικροί επαγγελματίες και στο Μενίδι, με τις οδηγίες για περιορισμό και αποφυγή των μετακινήσεων και μετά την κήρυξη αργίας μέχρι και την Τετάρτη 26/1, αναγκαστήκαμε να κρατήσουμε κλειστά τα καταστήματά μας για τρεις συνεχόμενες ημέρες, χάνοντας ακόμα μια φορά σημαντικό τμήμα του εισοδήματός μας.

Την στιγμή που αγνοείται η ευθύνη του κράτους, της περιφερειακής και της δημοτικής αρχής, που δεν έλαβαν τα απαραίτητα μέτρα να κρατηθούν ανοιχτοί τουλάχιστον οι πιο κεντρικοί δρόμοι της πόλης, μας ζητούν να δείξουμε «ατομική ευθύνη» και να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση με αυτοπεριορισμό!

Ξεχνάνε να μας απαντήσουν όμως πως θα αντέξουμε και αυτό το χτύπημα που έρχεται να προστεθεί στον εφιαλτικό Γολγοθά που αντιμετωπίζουμε οι χιλιάδες επαγγελματίες με τις οικογένειές μας, από την εγκληματική διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση, τη συνεχή υποχρηματοδότηση της δημόσιας υγείας, τη συνεχή αδιαφορία για το εισόδημα των επαγγελματιών που υποφέρουμε από τα συσσωρευμένα χρέη, από τους περιοριστικούς όρους που ισχύουν μέχρι και σήμερα στον κλάδο της εστίασης, από τις ανατιμήσεις σε ενέργεια και πρώτες ύλες.

Ζητάμε να ληφθούν τώρα μέτρα για τις ανατιμήσεις στην ενέργεια, καθώς ιδιαίτερα σε συνθήκες χαμηλών θερμοκρασιών, που η θέρμανση είναι ζωτικής σημασίας, οι λογαριασμοί φτάνουν σε μεγέθη, δύο και τρεις φορές πάνω από τα αναμενόμενα!

Απαιτούμε:

• Να αποζημιωθούν με έκτακτη ενίσχυση οι μικροί επαγγελματίες που λόγω της κακοκαιρίας παρέμειναν κλειστοί ή εργάστηκαν με μειωμένο τζίρο.

• Κανένα σπίτι και μαγαζί συναδέλφου χωρίς ρεύμα και θέρμανση. Να απαγορευτεί κάθε διακοπή ρεύματος!

• Έκτακτη επιδότηση των επαγγελματικών τιμολογίων ρεύματος, ώστε να υπερκαλύπτονται οι ανατιμήσεις

• Διπλασιασμός του επιδόματος θέρμανσης για όλους τους συναδέλφους με ετήσιο εισόδημα 12.000 ευρώ χωρίς περαιτέρω όρους και προϋποθέσεις.

• Με άμεση απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να αφαιρεθούν τα Δημοτικά τέλη και τα τέλη χρήσης κοινόχρηστων χώρων τουλάχιστον μέχρι και τα τέλη Απριλίου για να μπορέσουμε να ορθοποδήσουμε.

Καλούμε κάθε συνάδελφο επαγγελματία, βιοτέχνη, έμπορο, κάθε αυτοαπασχολούμενο να δώσει το παρών στον αγώνα για την υπεράσπιση της υγείας, της ζωής και του εισοδήματός μας.

Κανένας να μην σταθεί μόνος του απέναντι σε όσα μας τσακίζουν τη ζωή.

Επικοινωνούμε και ενημερώνουμε για τα πάντα τον Σύλλογό μας.

Κάνουμε την οργή μας δύναμη διεκδίκησης!

Καλούμε σε συμμετοχή στη μεγάλη αγωνιστική συγκέντρωση

το Σάββατο 29 Γενάρη

στις 11.30 π.μ.

στο Σύνταγμα

Ανακοίνωση - Κάλεσμα

Share:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου