ΘΕΡΙΝΕΣ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ

Αποτέλεσμα εικόνας για uerinew ekptvseiw 2018   Î‘ποτέλεσμα εικόνας για uerinew ekptvseiw 2018



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Από τον ΣΕΒΑ ανακοινώνεται ότι , με την παράγραφο 1 του άρθρου 15 του Νόμου 4177/2013, που καθόρισε τις ημερομηνίες των Εκπτώσεων σε σταθερή βάση, οι τακτικές ΘΕΡΙΝΕΣ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ του έτους 2017 και η πώληση εμπορευμάτων με μειωμένες τιμές στα εμπορικά καταστήματα θα αρχίσουν την Δευτέρα  09  Ιουλίου 2018 και θα διαρκέσουν έως και το Πέμπτη  31 Αυγούστου 2018 για ολόκληρη την επικράτεια.
Η διενέργεια εκπτώσεων είναι στη διακριτική ευχέρεια κάθε επιχείρησης.

Σύμφωνα με το Νόμο , για τη διενέργεια των εκπτώσεων είναι υποχρεωτική:
-         Η αναγραφή διπλής τιμής , δηλαδή της παλαιάς και της νέας τιμής των προϊόντων που πωλούνται με έκπτωση σε εμφανή σημεία του καταστήματος και οπωσδήποτε στα σημεία όπου εκτίθενται αυτά τα προϊόντα.

-         Αν οι εκπτώσεις είναι ανακριβείς ή παραπλανητικές ως προς το ποσοστό τους ή ως προς την ποσότητα των προσφερόμενων με έκπτωση προϊόντων ή ενέχουν οποιασδήποτε μορφής απόκρυψη ή παραπλάνηση, επιβάλλεται σε βάρος των υπευθύνων , με απόφαση του Περιφερειάρχη ή του αντιπεριφερειάρχη   της οικείας Περιφερειακής  Αυτοδιοίκησης ( Αν. Αττικής ) , πρόστιμο χιλίων (1000) μέχρι εκατό χιλιάδων (100.000) ευρώ , ανάλογα με τη βαρύτητα και τη συχνότητα της παράβασης.



Share:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου