ΣΕΒΑ : ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ


Αποτέλεσμα εικόνας για αλληλεγγυη τροφιμα   Αποτέλεσμα εικόνας για αλληλεγγυη τροφιμα
ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

 Η κυβέρνηση με περίσσιο θράσος μας μιλάει για “δίκαιη” ανάπτυξη, ότι θα συνεχίζει δηλαδή η τεράστια κερδοφορία των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και ότι θα βελτιωθεί και η δική μας ζωή. Την ίδια στιγμή  δραματική είναι η κατάσταση που βιώνουν χιλιάδες αυτοαπασχολούμενοι, και ιδιαίτερα οι μικροί, παρά τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης περί «ανάπτυξης» και θετικού κλίματος.
Τέσσερις στις δέκα επιχειρήσεις και συγκεκριμένα το 38,1% θεωρεί πιθανό να κλείσει το επόμενο διάστημα καθώς οι πολύ μικρές επιχειρήσεις, οι αυτοαπασχολούμενοι και οι μεταποιητικές παρουσιάζουν μεγαλύτερο κίνδυνο διακοπής της λειτουργίας τους σύμφωνα με έρευνα της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ).
Συγκεκριμένα, εκτιμάται ότι αναμένεται να διακόψουν τη δραστηριότητά τους περίπου 12.500 με 13.000 μικρές επιχειρήσεις που θα έχει ως αποτέλεσμα να χαθούν 21.000 θέσεις εργασίας.
Παράλληλα μία στις 4 επιχειρήσεις είναι υπερχρεωμένη. Το υψηλότερο ποσοστό των επιχειρήσεων με καθυστερημένες οφειλές αφορά εκείνες με χρέη προς το πρώην ασφαλιστικό ταμείο των επαγγελματιών (ΟΑΕΕ, 26,2%), ενώ το 23,8% δηλώνει ότι έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές προς την εφορία.
 Λοιπόν, είναι ψεύτες. Η ίδια η πραγματικότητα, μας το αποδεικνύει αυτό. Όσο τα μονοπώλια θησαυρίζουν, εμείς εξοντωνόμαστε. Χρειάζεται να μπει τέρμα στις κάλπικες ελπίδες για ανάπτυξη που έρχεται. Αυτή, αν κι όταν θα έρθει, θα μας έχει και πάλι στη φτώχεια, με τεράστια χρέη σε τράπεζες, προμηθευτές και κράτος. Με ατελείωτα ωράρια εργασίας και συνεχές άγχος.
Υπάρχει λύση και βρίσκεται στους οργανωμένους αγώνες του λαού μας,  στη συμμαχία των αυτοαπασχολούμενων, με τους εργαζόμενους. Στα πλαίσια αυτής της συμμαχίας και με προσπάθεια ανακούφισης λαϊκών οικογενειών, ανέργων, αυτοαπασχολούμενους που έκλεισαν λόγο της κρίσης τα μαγαζιά τους ο Σ.Ε.Β.Α καλεί όλους τους συναδέλφους να βοηθήσουν στη συγκέντρωση τροφίμων μακράς διάρκειας και ειδών πρώτης ανάγκης.
Κανείς μόνος του στην κρίση. Να στηρίξουμε όλους να μπουν μπροστά στο αγώνα για μια καλύτερη ζωή χωρίς φτώχεια, ανεργία, πολέμους, προφυγιά.

 ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΠΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΕ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΥΤΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΕ ΤΟ ΔΣ ΣΤΑ ΚΑΤΩΘΙ ΤΗΛΕΦΩΝΑ:

ΚΑΠΛΑΝΗΣ ΙΑΣΩΝ 6937898200
ΓΕΩΡΓΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ 6947875040
ΛΙΤΣΟΠΟΥΛΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ 6977253639
ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΟΥ ΜΑΡΙΑ 6978515119

ΚΡΗΤΙΚΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ 6932410263
Share:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου