Σύλλογος Αυτοαπασχολούμενων Επαγγελματιών και Εμπόρων Δήμου Αθήνας προς περιφερειάρχη: Όχι στη διεύρυνση του ωραρίου



Την αντίθεσή του σε οποιαδήποτε μορφή διεύρυνσης λειτουργίας των καταστημάτων με όποιο τρόπο κι αν προωθείται, εκφράζει ο Σύλλογος των Αυτοαπασχολούμενων και Μικρών Εμπόρων του Δήμου της Αθήνας, που εκφράζει τα συμφέροντα χιλιάδων μικρών εμπόρων, σε αντίθεση με τον Εμπορικό Σύλλογο της Αθήνας που εκπροσωπεί τα συμφέροντα μιας χούφτας μεγαλεμπόρων του εμπορικού κέντρου. Με αυτό το δεδομένο, ζητά με υπόμνημά του άμεσα συνάντηση με την περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου.
Όπως επισημαίνει: «Τα βάρβαρα μέτρα των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, που νομοθέτησαν οι κυβερνήσεις των τελευταίων ετών, και με αφορμή την καπιταλιστική οικονομική κρίση, οδήγησαν σε πάνω από 230.000 λουκέτα. Σημαντικός αριθμός εξ αυτών προέρχεται από την Περιφέρεια Αττικής.
Αναλυτικά το Υπόμνημα:
Προς: Περιφέρεια Αττικής
Υπ' όψιν: Κας Περιφερειάρχη
Κας Δούρου
Θέμα: Διεύρυνση ωραρίου καταστημάτων, Κυριακές και "λευκές νύχτες".
Κα Δούρου,
Όπως γνωρίζετε, η κατάσταση στους μικρούς α/α εμπόρους είναι τραγική.
Τα βάρβαρα μέτρα των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που νομοθέτησαν οι κυβερνήσεις των τελευταίων ετών, και με αφορμή την καπιταλιστική οικονομική κρίση, οδήγησαν σε πάνω από 230.000 λουκέτα. Σημαντικός αριθμός εξ αυτών προέρχεται από την Περιφέρεια Αττικής.
Σύμφωνα με δημοσιευμένα στοιχεία, το 60% του συνολικού τζίρου των επιχειρηματικών κλάδων πέρασε σε λιγότερα χέρια, αυτά των πολυκαταστημάτων και των εμπορικών mall που έχουν φυτρώσει σε αρκετούς δήμους.
2 στις 3 μικρομεσαίες επιχειρήσεις είδαν τον ετήσιο τζίρο να πέφτει ολοένα και πιο κάτω. Μόνο για την περίοδο Ιούλη '13 - Ιούλη '14, ο τζίρος μειώθηκε κατά 20% και συνολικά από την έναρξη της κρίσης 74%.
Η περίοδος Ιούλης '13 - Ιούλης '14 περιλαμβάνει τις Κυριακές αλλά και τις "λευκές νύχτες", κατά τις οποίες τα καταστήματα λειτούργησαν.
Οι μόνοι ωφελημένοι από τα μέτρα διεύρυνσης του ωραρίου των καταστημάτων είναι τα μεγάλα εμπορικά καταστήματα και τα mall. Για τους μικρούς α/α εμπόρους, μόνο ζημιά προκύπτει, μάλιστα τέτοιου βαθμού που πιο γρήγορα οδηγούνται εκτός αγοράς, φορτωμένοι με χρέη.
Σε καμία περίπτωση δεν επιβεβαιώθηκαν οι κυβερνητικές θέσεις για ανάσα των μικρών, για νέες θέσεις εργασίας, για νέο χρήμα στην αγορά και μια σειρά άλλα παρόμοια.
Η συντριπτική πλειοψηφία των μικρών α/α εμπόρων (75-80%, σύμφωνα με στοιχεία της ΕΣΕΕ) και στην Περιφέρεια της οποίας πρόσφατα εκλεχθήκατε, είναι αντίθετη με την οποιαδήποτε διεύρυνση του ωραρίου των καταστημάτων, με όποιο τρόπο και εάν διάφοροι "παρατρεχάμενοι" των πολυκαταστημάτων σας ζητάνε να αποφασίσετε.
Είμαστε πεισμένοι και κάθετοι ότι ούτε η Κυριακή, ούτε οι "λευκές νύχτες", ούτε τα street events, φέρνουν τζίρο στα καταστήματά μας. Αντιθέτως, τέτοια μέτρα εξοντώνουν εργαζόμενους και μικροκαταστηματάρχες του κλάδου.
Κα Δούρου,
Ο Σύλλογος των Αυτοαπασχολούμενων και Μικρών Εμπόρων του Δήμου της Αθήνας που εκφράζει τα συμφέροντα χιλιάδων μικρών εμπόρων, σε αντίθεση με τον Εμπορικό Σύλλογο της Αθήνας, που εκπροσωπεί τα συμφέροντα μιας χούφτας μεγαλεμπόρων του εμπορικού κέντρου, είναι αντίθετος σε οποιαδήποτε μορφή διεύρυνσης λειτουργίας των καταστημάτων, με όποιο τρόπο κι αν προωθείται. Είτε αυτό ονομάζεται άνοιγμα τις Κυριακές, είτε "λευκές νύχτες", είτε street events κλπ.
Για όλα τα παραπάνω, ζητάμε άμεσα συνάντηση μαζί σας, προκειμένου να εκφράσουμε τις θέσεις μας».
πηγή  902.gr
Share:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου