ΠΑΣΕΒΕ:καταγγελία προσπάθειας μείωσης των μισθών των εργαζομένων στο εμπόριο


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνάδελφοι αυτοαπασχολούμενοι μικροί έμποροι
Καταδικάζουμε την προσπάθεια του προέδρου και της πλειοψηφίας της ΕΣΕΕ να ανοίξει για άλλη μια φορά το ζήτημα της μείωσης των μισθών των εργαζόμενων στο εμπόριο.
Για άλλη μια φορά το συνδικαλιστικό όργανο των εμπόρων, η ΕΣΕΕ, αποκαλύπτει μέσα από τις θέσεις και τις ενέργειές της, ποια συμφέροντα εξυπηρετεί.
·         Ενώ έχει γίνει πλέον ξεκάθαρο σε όλους, ιδιαίτερα στους έμπορους, ότι η μείωση του εισοδήματος των εργαζόμενων έχει οδηγήσει σε εκατοντάδες χιλιάδες λουκέτα και χρεοκοπίες, η ΕΣΕΕ έρχεται για δεύτερη φορά μέσα στην κρίση να ζητήσει και άλλη μείωση των μισθών.
·         Ενώ γνωρίζουν πολύ καλά ότι η πλειοψηφία των εμπόρων είναι αυτοαπασχολούμενοι χωρίς προσωπικό και επόμενα μόνο θα χάσουν από την μείωση του εισοδήματος εκατοντάδων χιλιάδων εργαζόμενων στο εμπόριο, φέρνει για συζήτηση μια πρόταση που εξυπηρετεί μόνο τους μεγαλέμπορους.
Καλεί τους εργαζόμενους να αποδεχτούν τον εκβιασμό της μείωσης του μισθού τους και με απαράδεκτο τρόπο επιχειρεί να κάνει μαθήματα φτώχειας.
Για να περάσει πιο εύκολα ο σχεδιασμός, καταφεύγει στη σταθερή ταχτική που ακολουθεί η ΕΣΕΕ, στην επιδίωξη του λεγόμενου κοινωνικού διαλόγου κρύβοντας το γεγονός ότι μέσα από τις διαδικασίες των λεγόμενων διαλόγων,οι εργαζόμενοι αλλά και οι αυτοαπασχολούμενοι μόνο έχασαν και μόνοι κερδισμένοι ήταν οι κυβερνήσεις και το μεγάλο κεφάλαιο.
  • Η επιδίωξη  της πλειοψηφίας της ΕΣΕΕ για παραπέρα μείωση των μισθών των εργαζόμενων όχι μόνο δεν θα ωφελήσει ακόμα και τους συναδέλφους που έχουν την αυταπάτη ότι έτσι θα ελαφρυνθούν και θα τη γλιτώσουν, αντίθετα θα δώσει νέα ώθηση στο φαύλο κύκλο μείωσης μισθών- μείωσης κατανάλωσης.
  • Η παραπέρα ένταση της εκμετάλλευσης των εργαζόμενων θα ωφελήσει όπως πάντα τις μεγάλες εμπορικές αλυσίδες και τα μονοπώλια του κλάδου.
Αυτών τα συμφέροντα εξυπηρετεί και όχι μόνο στο θέμα των μισθών ο πρόεδρος και η πλειοψηφία του ΔΣ της ΕΣΕΕ.
Το αγωνιστικό - αντιμονοπωλιακό κίνημα των αυτοαπασχολούμενων μικρών εμπόρων είναι αντίθετο σε οποιαδήποτε μείωση των μισθών των εργαζόμενων και στηρίζει τους αγώνες τους για βελτίωση της θέσης τους.
Καλούμε τα ΔΣ των εμπορικών συλλόγων και των ομοσπονδιών να απορρίψουν τις προτάσεις της ΕΣΕΕ για το λόγο ότι δεν εξυπηρετούν τα συμφέροντα των χιλιάδων μικρών εμπόρων.
Share:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου